Naamloos-1
Ik wil beter gevonden worden online SEO analytics - statistics - seo laten doen, zoekmachine optimalisatie laten doen, beter gevonden worden in google, zoekmachine optimalisatie tips

Zoekmachine optimalisatie tips | Website, webshop & SEO | 15+ tips & tricks | Online webwinkel starten.

Zoekmachine optimalisatie tips.

Er is al veel over gezegd en geschreven, SEO! Waarschijnlijk kom je hier terecht omdat je dit artikel via een zoekmachine hebt gevonden, een blog site of via social media kanalen, dat is goed nieuws! Dat betekent namelijk dat wij qua SEO vast iets goed hebben gedaan. Je komt hier vast terecht omdat je op zoek was naar “beter gevonden worden” of “goed gevonden online”, je bent aan het juiste adres! Wil je gelijk meer informatie over mogelijkheden & kosten? Kijk dan even op deze pagina. 

In de onderstaande blog vindt je diverse tips & tricks voor onder andere de online aanwezigheid & vindbaarheid van jouw website of webshop. Daarnaast delen we ook wat handige algemene tips en feitjes. Wil je een online webwinkel starten en was je op zoek naar een informatieve blog? Pak dan eerst deze blog erbij! Deze bestaat uit twee delen en gaat meer in op het traject voorafgaand aan een webwinkel of webshop openen.

Ga je aan de slag met een food delivery service? Dan kan je hier wat handige tips vinden. 

We zijn erg benieuwd wat je van deze blog vindt. Laat dan ook zeker een reactie achter, vinden we leuk! Of gebruik deze link om een leuke review te plaatsen. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je deze natuurlijk stellen in een reactie, via de live-chat of via de e-mail.

Hoe is jouw online aanwezigheid?

Dit gaat iets verder dan een website of social media profiel. Denk eens aan hoe een potentiële klant jouw website, webshop, Instagram of Facebook ziet. Als je je eigen bedrijf op Google opzoekt, wat voor resultaten krijg je dan allemaal? Is het aantrekkelijk, interessant, herkenbaar en duidelijk opgezet? Wekt het vertrouwen en ziet het er verzorgd uit? Is alle benodigde informatie beschikbaar, van bijvoorbeeld prijzen tot levertijden, algemene voorwaarden & reviews? Dit zijn slechts een aantal punten die tot de eerste indruk behoren, en we weten allemaal dat de eerste indruk blijft hangen!

Vaak beslist iemand die iets wil kopen binnen een paar seconden of ze dat bij jouw webshop of website doen of ergens anders. Afhankelijk van hoe snel je webshop is, hoe goed het eruit ziet en de punten zoals je hierboven leest wordt binnen luttele seconden de beslissing gemaakt. Kijk dus ook eens naar je eigen online aanwezigheid vanuit het oogpunt van een mogelijke klant. Wat valt je op? Wat is je eerst indruk?

Heb je helemaal nog geen online uitingen? Website, social media kanalen of marketing activiteiten? Begin dan even met deze blog (webshop beginnen stappenplan) of neem contact op voor de mogelijkheden! Online webwinkel starten tips vindt je op onze website voldoende, dus kijk lekker rond of neem contact op. Vinden we leuk!

Beter gevonden worden.

Er zijn tal van dingen die je kunt doen om beter vindbaar te zijn  online! Hier onder vindt je een korte lijst om je online zichtbaarheid te vergroten, zonder enige kennis van SEO of soortgelijke zaken;

  • Zorg voor je Google Mijn Bedrijf profiel -> houd het bij! 
  • Sociale platformen -> er is meer als Instagram & Facebook! (Youtube, Twitter, Pinterest..)
  • Wees actief! -> Gebruik tools om het posten van berichten op je socials te automatiseren/versoepelen
  • Meld je aan bij verschillende zoekmachines (Google, Bing, Yahoo)
  • Deel links van je website op je social media kanalen -> genereer traffic 
  • Schrijf blogs, update posts, afbeeldingen & teksten op je website -> blijf up2date
  • Combineer offline & online -> hoe krijg je bezoekers naar je website? (Flyers, acties, podcasts, masterclasses)
  • Beter gevonden worden kost tijd! Het gaat niet over 1 nacht ijs, dus heb geduld.

Zomaar wat puntjes die je betrekkelijk eenvoudig op kunt pakken om jezelf wat meer in de spotlight te zetten. Uiteraard zijn er tal van soortgelijke dingen die je kunt bedenken, dus duik er eens in en ga er mee aan de slag! Maak een lijst met punten zoals hierboven en plan elke week 2 of 3 uurtjes in voor jezelf om de lijst af te werken. Zo voorkom je dat het weer naar de achtergrond verdwijnt!

Zoekwoorden onderzoek

Een van de belangrijkste punten die vaak over het hoofd wordt gezien; men begint lukraak de website te “optimaliseren” zonder gedegen onderzoek te hebben gedaan. Van alle zoekmachine optimalisatie tips is dit misschien wel de belangrijkste; doe onderzoek. Daarvoor zijn tal van toepassingen, plug-ins, websites, abonnementen en YouTube-clips die je kunt raadplegen. Hier vindt je een aantal tips die je mee kunt nemen tijdens je onderzoek;

  • Gebruik tools om je zoekwoorden onderzoek te doen, er zijn er zat beschikbaar! 
  • Gebruik “long-tail keywords” Voorbeeld: Niet “koffie bestellen” maar “voordelige koffie laten thuisbezorgen”
  • Focus niet (uitsluitend) op de zoekwoorden met het hoogste zoekvolume, maar kijk eens naar het “laaghangend fruit”. Voorbeeld
    • Koffie bestellen – zoekvolume NL 100.000 per maand – SEO moeilijkheidsscore 85
    • Biologische koffie online bestellen – Zoekvolume NL 2500 per maand – SEO moeilijkheidsscore 31
  • Bij het tweede zoekwoord is je kans vele malen groter om hoog in de resultaten te komen, en het traffic is best behoorlijk. Als je focust op verschillende van zulke keywords zal dat zeker voor de opstart goed verkeer genereren en wordt je minder snel weg geconcurreerd! 
  • Bepaal bij het zoekwoorden onderzoek welke keywords passen bij welke content. De tekst moet wel kloppen!
  • Doe dit regelmatig. Zo blijf je op de hoogte van populaire en minder populaire zoekwoorden en van alle zoekmachine optimalisatie tips zou ik hier zeker als eerste mee beginnen. 

Goed gevonden online.

Content. Ont-zet-tend belangrijk. Je kunt nog zo goed onderzoek doen, keywords implementeren, je hele website optimaliseren en ga zo maar door, Google en de andere zoekmachines kijken naar je content. 

Het gaat dan niet uitsluitend om hoeveel woorden een blog of pagina heeft, of hoe vaak je keyword naar voren komt. Google kijkt bijvoorbeeld ook naar hoe relevant de tekst is voor degene die er naar zoekt. Blijft hij/zij hangen op de pagina en wordt de tekst gelezen? Klikken veel mensen direct weer weg na het openen van de pagina of blijven ze erop? Worden er clicks geregistreerd na het lezen? Gaat de bezoeker tot actie over? Met zulke en nog honderden andere facturen bepaalt Google jouw ranking. 

Bepaal dus bij het maken van je content welke keywords daar bij passen. Een keyword als “is chocolade gezond” past niet lekker in een tekst over webdesign. Waarom je dat keyword zou willen gebruiken in die context weet ik ook niet, maar je snapt wat ik bedoel. 

Zoekmachine optimalisatie tips.

Na de bovenstaande tips zal je al een aardig eind op weg zijn en in de goede richting om je SEO score te verbeteren. Gebruik tools als Google Search Console of SEO plugins als RankMath om je voortgang te volgen. Ook krijg je hiermee waardevol inzicht in je score op keywords en waar gebruikers op zoeken.

Mocht je je SEO willen laten doen, neem dan even contact met ons op. We verzorgen voor diverse bedrijven regelmatig de zoekmachine optimalisatie, van een éénmalige gehele website optimalisatie tot een maandelijks pakket waarbij we tot in detail aan de slag gaan voor jouw bedrijf, product of dienst. 

Wil je aan de slag met je SEO of zoekmachine optimalisatie tips lezen? Lees dan dit stukje even!

Kijk eens hier voor veelgestelde vragen; mocht je er nog niet helemaal uit zijn. 

Tot slot.

Het belangrijkste van de zoekmachine optimalisatie tips is misschien wel geduld. Het duurt namelijk even voordat je de vruchten plukt van je harde werk, er kunnen zomaar een paar maanden of meer overheen gaan voordat je ziet dat je begint te scoren in bijvoorbeeld Google. Een goede voorbereiding is het halve werk en als je van te voren weet dat je er flink tegenaan moet gaan, dan gaat het ook zeker lukken! Heel veel succes.

Meer lezen? Dit is deel 2 van de “webshop beginnen stappenplanblog, super leuk & informatief! Of ga je aan de slag als zzp-er? Begin dan even hier met lezen!

Laat een reactie achter! Vinden we leuk.

zoekmachine optimalisatie tips, goed gevonden online, seo laten doen - cvk-design dashboard example

Delen:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Let's get social!

Populaire
blogs

hoe wordt je zzp-er , zzper worden hoe, terrace drinking coffee, salaris zzper, wat is een goed uurtarief zzper

Up 2 date
blijven?

Schrijf je in voor onze 4-jaarlijkse nieuwsbrief (fijn he, geen spam elke dag) en blijf op de hoogte van tof nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *