Naamloos-1
huisstijl laten ontwerpen, huisstijl laten maken, huisstijl ontwerpen kosten, wat kost een huisstijl - visitekaartje logo flyer briefpapier

Huisstijl laten maken | Zo ontwikkel je een sterk merk & huisstijl.

Huisstijl laten maken.

Er is al veel over gezegd en geschreven, SEO! Waarschijnlijk kom je hier terecht omdat je dit artikel via een zoekmachine hebt gevonden, een blog site of via social media kanalen, dat is goed nieuws! Dat betekent namelijk dat wij qua SEO vast iets goed hebben gedaan. Je komt hier vast terecht omdat je op zoek was naar “beter gevonden worden” of “goed gevonden online”, je bent aan het juiste adres! Wil je gelijk meer informatie over mogelijkheden & kosten? Kijk dan even op deze pagina. 

In de onderstaande blog vindt je diverse tips & tricks voor onder andere de online aanwezigheid & vindbaarheid van jouw website of webshop. Daarnaast delen we ook wat handige algemene tips en feitjes. Wil je een online webwinkel starten en was je op zoek naar een informatieve blog? Pak dan eerst deze blog erbij! Deze bestaat uit twee delen en gaat meer in op het traject voorafgaand aan een webwinkel of webshop openen.

Ga je aan de slag met een food delivery service? Dan kan je hier wat handige tips vinden. 

We zijn erg benieuwd wat je van deze blog vindt. Laat dan ook zeker een reactie achter, vinden we leuk! Of gebruik deze link om een leuke review te plaatsen. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je deze natuurlijk stellen in een reactie, via de live-chat of via de e-mail.

Huisstijl laten maken - waar begin je?

Dit gaat iets verder dan een website of social media profiel. Denk eens aan hoe een potentiële klant jouw website, webshop, Instagram of Facebook ziet. Als je je eigen bedrijf op Google opzoekt, wat voor resultaten krijg je dan allemaal? Is het aantrekkelijk, interessant, herkenbaar en duidelijk opgezet? Wekt het vertrouwen en ziet het er verzorgd uit? Is alle benodigde informatie beschikbaar, van bijvoorbeeld prijzen tot levertijden, algemene voorwaarden & reviews? Dit zijn slechts een aantal punten die tot de eerste indruk behoren, en we weten allemaal dat de eerste indruk blijft hangen!

Vaak beslist iemand die iets wil kopen binnen een paar seconden of ze dat bij jouw webshop of website doen of ergens anders. Afhankelijk van hoe snel je webshop is, hoe goed het eruit ziet en de punten zoals je hierboven leest wordt binnen luttele seconden de beslissing gemaakt. Kijk dus ook eens naar je eigen online aanwezigheid vanuit het oogpunt van een mogelijke klant. Wat valt je op? Wat is je eerst indruk?

Heb je helemaal nog geen online uitingen? Website, social media kanalen of marketing activiteiten? Begin dan even met deze blog (webshop beginnen stappenplan) of neem contact op voor de mogelijkheden! Online webwinkel starten tips vindt je op onze website voldoende, dus kijk lekker rond of neem contact op. Vinden we leuk!

Huisstijl laten maken - of kan je het zelf?

Zelf met je huisstijl aan de slag is een beste opgave. Tenzij je een gedegen achtergrond hebt in grafisch ontwerp of hier héél handig mee bent zou ik er niet aan beginnen. Het is lastig om de juiste toon te vinden bij kleuren in combinatie met het gevoel dat een bedrijf uitstraalt. Daarnaast heb je met tal van factoren rekening te houden bij het laten ontwerpen van je huisstijl, denk eens aan;

 • Wat is je product of dienst? Hoe wil je overkomen en wat straal je uit?
 • Is je gewenste huisstijl door te trekken in alle uitingen?
 • Past je huisstijl ook nog bij je als je enorm groeit of meer bij een eenmanszaakje?
 • Begin je met een schone lei of heb je bijvoorbeeld al een logo laten maken?
 • Heb je een gevestigd bedrijf of begin je vanaf 0?
 • Zijn de mensen bekend met jouw product, dienst of huisstijl?

 

Zomaar wat punten die je mee kunt nemen of waar je antwoord op kunt geven, voordat je met je huisstijl aan de slag gaat. Het is super belangrijk om ook naar de toekomst te kijken! Het is leuk als je nu “Yvonne’s tasjes” heet met gezellige felle kleuren en schreeuwerige letters, niks mis mee.

Maar wil je dit blijven doen als hobby of wil je uitgroeien tot een serieuze onderneming? Wil je dat jouw producten in de winkels liggen en mensen aan de lopende band bestellen? Dan is het goed om wat verder te denken dan vandaag of morgen. Waar is jouw bedrijf over 2 jaar? En over 5 of 10 jaar? Neem dit mee in je ondernemingsplan of plan van aanpak en pas gelijk je huisstijl hierop aan, zo hoef je niet over een paar jaar alles wéér te laten ontwerpen. 

Huisstijl laten ontwerpen kosten.

Natuurlijk ben je benieuwd naar de kosten voor het laten ontwerpen van een nieuwe huisstijl! We draaien er niet omheen; die vindt je hier. Enkel een logo, visitekaartje of ander zakelijk ontwerp laten maken? Dat doen we natuurlijk ook, neem even contact op via de telefoon, mail of live-chat, of kijk op deze pagina voor onze standaard prijzen. 

De kosten voor een huisstijl lopen uiteen, het is namelijk ook deels afhankelijk van hoe ver je je huisstijl door trekt, of in de eerste instantie laat ontwerpen. Denk bijvoorbeeld eens aan;

 • Je logo laten ontwerpen
 • Visitekaartjes laten ontwerpen & drukken
 • Flyers of brochures laten maken
 • Stickers of banners laten ontwerpen
 • Trek je de kleuren door in al je uitingen? En de lettertypes? 
 • Laat je gelijk je auto bestickeren met logo of kleuren?
 • Laat je bedrijfskleding ontwerpen in je huisstijl/met logo?
 
Dus voordat je begint met je huisstijl laten maken, denk dan eerst eens na hoever je dit (voor nu) door wilt trekken. Of vraag eens een offerte op en geef je budget aan. Ontwerpers denken vaak graag mee en kunnen in overleg met jou en voor jouw budget goed kijken welke onderdelen voor nu het belangrijkste zijn in je huisstijl ontwerp, zodat je hier later in door kunt groeien.

Huisstijl ontwerpen - conclusie.

Als je vanaf dag één je huisstijl goed op orde hebt, schakel je vast een flink aantal mogelijke concurrenten uit. Je zorgt namelijk voor een gevoel van vertrouwen en bepaalde mate van professionaliteit. Potentiële klanten zullen eerder voor jou product of dienst kiezen als ze zien dat er aandacht is besteed aan het bedrijf. Als de details kloppen en het geheel goed past bij je product of dienst, sta je al met 1-0 voor!

Een tof bedrijf waarvoor we onlangs de volledige huisstijl hebben opgeleverd (en website) vindt je hier; Studio Koket. De zachte tinten en het duidelijke, strakkere lettertype zorgt voor een overzichtelijk gevoel en bepaalde vorm van kunstzinnigheid. Je zíet aan de huisstijl dat de producten huisgemaakt zijn, creatief & origineel. Van briefpapier tot logo en van visitekaartje tot website; het plaatje is compleet.

Ook Dessert Direct is een mooi voorbeeld en portfolio item. Je huisstijl laten maken is niet iets wat je zomaar even doet, neem daar goed de tijd voor. Dat advies hebben ze bij Dessert Direct ten harte genomen, en het resultaat mag er zijn! Overtuigend, aanwezig en met een bepaalde luxe uitstraling zonder te chique over te willen komen. Ook hier kregen wij de vrije hand en konden we perfect aan de slag met een passende huisstijl die goed aansloot bij de producten en personen binnen het bedrijf.

 

Nieuwe huisstijl ontwikkelen - Tot slot.

Het blijft een investering, maar wel een waar je de rest van je leven of bedrijfsduur profijt van hebt. Dus, je huisstijl laten ontwerpen? Zeker doen. Neem er de tijd voor, kies een goede ontwerper en probeer samen te sturen naar het perfecte resultaat matchend met jouw bedrijf, dienst of product. Wees kritisch, vraag voorbeelden of eerder werk en probeer duidelijk te omschrijven hoe je het voor je ziet, dan geef je ook de designer een goed handvat ;).

Meer lezen? Hier vindt je onze andere blogs over het starten van een bedrijf, of bijvoorbeeld handige tips voor zoekmachine optimalisatie!

huisstijl laten ontwerpen, huisstijl laten maken, huisstijl ontwerpen kosten, wat kost een huisstijl - visitekaartje logo flyer briefpapier

Delen:

Twitter
Facebook
LinkedIn

Let's get social!

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Populaire
blogs

hoe wordt je zzp-er , zzper worden hoe, terrace drinking coffee, salaris zzper, wat is een goed uurtarief zzper

Up 2 date
blijven?

Schrijf je in voor onze 4-jaarlijkse nieuwsbrief (fijn he, geen spam elke dag) en blijf op de hoogte van tof nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *